Dit zijn de kinderkleding trends van de lente 2022

De dagen worden langer en het zonnetje laat zich steeds meer zien. Dit kan maar één ding betekenen; de lente komt eraan! Dit is weer het moment dat je los kan gaan met de nieuwste en ltofste outfits voor je kinderen. Afgelopen herfst en winter waren de aarde tinten helemaal in. Nu komt er een nieuw seizoen en dat betekent weer nieuwe kinderkleding trends! Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwe aankomende kinderkleding trends? Lees dan snel verder. Wij hebben namelijk een aan lente 2022 trends voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij gericht kinderkleding shoppen.

Lichte spijkerstof

In de lente van 2022 is denim en dan voornamelijk de lichte variant helemaal in. In het voorjaar zal je meerdere outfits vinden die uit meerdere lagen spijkerstof bestaan. Ook deze lente zal je veel denim op denim zien. Je kan oneindig combineren. Zo kan je een denim jasje combineren met een lichte denim spijkerbroek. Je zou het ook kunnen combineren met een denim jurkje en grove sneakers. 

Streetstyle chic

Afgelopen jaren heb je deze trend al voorbij zien komen. Het wordt ook wel athleisure chic genoemd. Bij deze stijl moet je denken aan street style en de sport style. Denk aan hoodies, joggingbroeken en loungekleding. Dit allemaal ga je dit jaar weer terug zien. Deze keer wel in een chic jasje. Je zou kunnen denken aan grove sneakers in combinatie met een pantalon. Je kind zal met deze trend gemakkelijk en comfortabel kunnen spelen. Terwijl ze spelen en op avontuur gaan zien ze er ook nog trendy uit.

Ruches en kleur

Dit is een hele uitgesproken trend. Je maakt deze lente weer gebruik van veel vrolijke en felle kleuren. Combineer verschillende kleuren met elkaar. Zo zijn geel en fuchsiaroze dit jaar niet weg te denken in de meisjeskleding collectie. De mooie en felle kleuren worden dit jaar vaak gecombineerd met ruches. Dit seizoen staan in het teken van vrolijkheid.

Printjes en patronen

Naast felle en vrolijke kleuren wordt er ook veel gebruik gemaakt van vrolijke printjes in meisjeskleding. Het populaire rood met witte strepen shirt komt weer helemaal terug. Ook komen de rood met witte blokjes, wat je soms doet denken aan een picknickkleed, weer terug. 

Duurzaamheid

Door de jaren heen wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Ook in de (kinder)kleding industrie. Je kunt hier op verschillende manieren mee om gaan. Kijk bijvoorbeeld goed naar wat voor materiaal je koopt. Kies voor een duurzaam alternatief, zoals bamboe of biokatoen. 

Geef een reactie