Een heren polo is super stijlvol

De heren polo, het stijlvolle broertje van het T-shirt is helemaal terug van geweest. De polo is in 1926 geïntroduceerd op de tennisbaan door tennislegende René Lacoste. Hij verruilde op zekere dag de traditionele wedstrijd outfit, bestaande uit overhemd met stropdas, voor het toen revolutionaire heren polo. Lacoste won het toernooi en zo werd dat heren polo populair. Toen zijn carrière als tennisser erop zat besloot hij een samenwerking aan te gaan met zijn goede vriend André Gillier. Het merk Lacoste was geboren. Al snel werd de heren polo als fashion item opgepikt en getoond door de diverse modehuizen op de catwalk. Tegenwoordig heeft elke man natuurlijk wel een polo in de kast liggen.

Polo voor de langere en iets stevigere mannen

We zien meer lange mannen met een buikje in het Nederlandse straatbeeld dan atleten. Ben je een van deze mannen dan heb ik de volgende tips voor het kiezen van de juiste polo. Kies voor een langere polo in plaats van een bredere maat polo. Lengte maakt namelijk slanker dan kortere kleding. Naast de lengtemaat is het ook belangrijk om op de kleuren te letten. Donkere kleuren zijn geschikter voor mannen met een buikje dan lichtere kleuren. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een regulair katoenen polo. De polo zal wat losser om het lichaam zitten, wat het lichaamspostuur minder zal accentueren.

Knopen bepalen je outfit

Met de knopen kun je bepalen hoe casual, chic of fashionable je de outfit maakt. Over het algemeen geldt dat je altijd minstens één knoopje moet dichtknopen. Alle knopen open zorgt voor een onverzorgde, slordige look én doet je overkomen als een gladjakker.  Drie knopen dicht straalt een stijlvolle, fashion boy vibe uit. Alles er tussenin kan zowel voor nonchalant, sporty als chic doorgaan. Dit hangt volledig af van de rest van je outfit.

 

Geef een reactie