Canggu

Maak kennis met de plek Canggu

Een fantastische plek met een rustige sfeer en prachtige stranden, om de zonsopkomst en de zonsondergang te bekijken. Op het Indonesische eiland Canggu is dat allemaal te vinden. Van verschillende bars en eetplekken naar enorm hoge golven om op te surfen. Het surfdorp op het Indonesische eiland heeft rond de 7100 inwoners en is niet heel groot. Dit eiland is voor degene die graag wilt ontsnappen aan de massatoerisme en tot rust wilt komen.

Is Canggu prijzig?

Op de vraag of een plek prijzig is, geef ik het antwoord: je kunt het zelf zo duur maken als je wilt. Als je het niet erg vind om een minder luxe verblijf te hebben, dan kan je makkelijk een hotel regelen voor een bedrag rond de 6 euro per nacht. Verder kun je eten krijgen bij de lokale Warungs, tussen de 2 tot 6 euro. Uiteindelijk kan je dus overleven op een bedrag rond de 25 euro per dag.

Maar wat het eiland Canggu duurder zou kunnen maken, dan veel andere plekken in Azië zijn de eetplekken en de strandclubs die daar te vinden zijn. Als je toch van een luxere vakantie en elke dag stappen houdt, dan gaat de dag besteding al snel van 25 euro per dag naar 40 tot 50 euro per dag. Zoals ik al zei, je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Canggu

Transportmiddelen in Canggu

Met de benenwagen op pad kan natuurlijk altijd, maar of dat te doen is, is weer wat anders. Tijdens je reis in Canggu is het eenvoudiger om een scooter te huren. Op die manier kan je veel makkelijker bij de hotspots komen, zoals rijstvelden. Bij elk hostel of hotel worden er wel scooters verhuurd. Zo’n scooter kost rond de 3 tot 5 euro per dag. Mag je nog geen scooter huren of wil je dat liever niet, dan is er altijd nog de keuze om met de taxi te gaan. Ik zou zeggen boek je reis en voor je het weet sta jij in een rijstveld.

Geef een reactie