Het Iconische schoenenmerk Floris van Bommel

Floris van Bommel is een bekend Nederlands schoenenmerk dat al meer dan 275 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, vakmanschap  en hoogwaardige kwaliteit. We zullen gaan kijken naar hoe het bedrijf tot stand is gekomen, maar ook de andere historische gebeurtenissen die Floris van Bommel tot een succesvol bedrijf hebben gemaakt.

De oprichting van Floris van Bommel

Floris van Bommel is ontstaan ​​uit de traditie van het maken van handgemaakte schoenen. Het begon allemaal in 1734, toen Reynier Floris van Bommel begon met het maken van schoenen in Moergestel. Het familiebedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldberoemd merk genaamd Floris van Bommel.

Innovatie en vakmanschap

Floris van Bommel staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen. Het merk combineert de moderne technologieën met het traditionele vakmanschap. hierbij worden de trends die momenteel in zijn natuurlijk nauw in de gaten gehouden. Het gebruik van het beste materiaal gecombineerd met ambachtelijke technieken zorgen ervoor dat de schoenen van uitstekende kwaliteit zijn en lang meegaan. Bovendien biedt Floris van Bommel een brede range aan maten en breedtes, waardoor iedereen de perfecte pasvorm kan vinden.

Succes in het buitenland

Floris van Bommel is niet alleen populair in Nederland, maar heeft ook succes in het buitenland. Het merk wordt verkocht in meer dan vijftig landen en heeft winkels in onder andere België, Duitsland en Frankrijk. Het succes van het merk in het buitenland is te danken aan de unieke en innovatieve ontwerpen, hoogwaardige kwaliteit en het vakmanschap dat kenmerkend is voor het merk.

Samenwerkingen

Floris van Bommel werkt regelmatig samen met andere merken en ontwerpers om unieke en exclusieve collecties te creëren. Zo hebben ze in het verleden samengewerkt met onder andere de Nederlandse ontwerper Jan Jansen en het Nederlandse modemerk Van Gils. Deze samenwerkingen hebben geleid tot bijzondere en vernieuwende collecties.

Duurzaamheid

Floris van Bommel streeft naar duurzaamheid en werkt continu aan het verbeteren van de productieprocessen bij het maken van de schoenen. Het merk maakt gebruik van duurzame materialen, zoals plantaardig gelooid leer en gerecycled rubber. Bovendien wordt het afval dat tijdens de productie ontstaat gerecycled en waar mogelijk hergebruikt in het productieproces. Floris van Bommel heeft als doel om in 2025 een volledig circulair bedrijf te zijn en werkt hard om dit doel te bereiken. En zoals het nu lijkt en de stappen die ze voor de toekomst gepland hebben staan gaat dit zeker lukken.

Geef een reactie