Waar moet je op letten bij skischoenen op maat bestellen?

Ben jij klaar met pijnlijke voeten na een dag door de sneeuw zoeven op je ski’s? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Niks zo vervelend als pijnlijke voeten en voeten met blaren. Dat voel je bij elke beweging en je kunt er lang last van hebben. Een oplossing is skischoenen op maat bestellen. Veel mensen weten het bestaan ervan niet en daarom hebben we dit artikel geschreven. Als je snel last hebt van pijnlijke voeten, moeilijke voeten hebt of gewoon de beste modellen wilt vinden dan wil je zeker verder lezen. We vertellen je alles over de voordelen en de mogelijkheden van modellen die je op maat kunt laten maken.

Echt maatwerk of semi custom made?

Als je gaat kijken naar skischoenen op maat bestellen dan is er wel verschil in het maatwerk dat geleverd wordt. Vaak zijn de modellen die worden aangeboden niet helemaal op maat gemaakt, maar semi custom made. Meestal zijn dat thermoplastische buitenschoenen waarvan de binnenkant niet op maat gemaakt is. Bij echte maatwerk modellen is zowel de buitenkant als de binnenkant op maat gemaakt voor jou alleen en dat maakt de pasvorm perfect. Let dus goed op wat er bedoeld wordt met maatwerk en kies voor modellen die echt volledig aan jouw voeten worden aangepast.

Jouw nieuwe skischoenen op maat bestellen

Je kunt skischoenen op maat bestellen en als je eenmaal ervaren hebt hoe dat is, dan wil je niet meer anders. Of je nu moeilijke voeten hebt of niet, modellen die speciaal voor jou gemaakt zijn zitten echt anders dan modellen die voor de massa geproduceerd zijn. Een leuke bijkomstigheid dat niet alleen de pasvorm uniek is voor jou. Je kunt ook zelf kiezen welke kleuren er gebruikt worden zodat je ook qua design een uniek model kunt laten maken. Zo heb je niet alleen de modellen die het lekkerste zitten, je hebt ook meteen de mooiste modellen die je kunt verzinnen. Zo maak je de blits op de piste en kun je je hele outfit op elkaar afstemmen.

Wie meet de schoen op maat voor je op?

Als je de juiste partij hebt gevonden voor skischoenen op maat bestellen dan is er een ervaren registerpodoloog die jouw voeten opmeet. Deze heeft verstand van zaken en weet precies wat jouw voeten nodig hebben om comfortabel te kunnen zijn in de modellen van je keuze. Je linker model wordt volledig op je linkervoet gemeten en je rechter model op je rechtervoet. Ook wordt er rekening gehouden met je enkels en de pasvorm van je onderbenen in de modellen. Dat zorgt voor exemplaren die heerlijk zitten en die het skiën nog leuker maken.

Skischoenen op maat bestellen met een houten mal

Een goede leverancier bij skischoenen op maat bestellen maakt gebruik van een houten mal bij het produceren van de schoenen. Zodra je voeten zijn opgemeten wordt er een mal gemaakt van je beiden voeten. Op die mal worden jouw unieke exemplaren gemaakt. Zowel de binnenschoen als de buitenschaal worden aangepast aan jouw voeten. De mal kun je gebruiken als je nieuwe modellen wilt laten maken.

Geniet van pijnloos skiën door de schoenen van BootFitter.

Geef een reactie